B K S T
Website cover image
Project cover
Project cover

Grottes

Location: Geneva
Program: Housing

Surface: 970 sqm
Client: Geneva municipality / DPBA
Cost: 2.1 mio CHF

Year: 2011

Transformation and renovation of a historic building

The building consists of a partially excavated basement, a commercial ground floor with arcades, two floors comprising a total of five dwellings. The blind facade has been pierced with a large oriel window so that the adjoining kitchen can benefit from natural light. A few additional small openings ensuring good habitability of the bathrooms have also been drilled. Everything that could be preserved has been preserved: parquet floors, fireplaces, cupboards, joinery. The new elements, such as the letterboxes or certain cupboards, were designed and made in varnished birch.

Grottes picture
Grottes picture
Grottes picture
Grottes picture
Grottes picture