B K S T
Website cover image
Project cover
Project cover

Confignon

Location: Geneva
Program: Planning

Size: 6'000 sqm
Client: Confignon municipality
Cost: 3.5 mio CHF

Year: 2014

Redevelopment of the village square

Resulting from a parallel study mandate, the project concerns the redevelopment of the village square of Confignon with an area of 6000m2. In its initial state, the square consists of two spaces, the tree chamber and a large unused grassy area. The project proposes to free the tree house from vehicles in favor of a pedestrian square and to create a parking area in the neighboring space. The historic surroundings of the Saints-Pierre-et-Paul church have been enhanced by the treatment of paving stones. The layout allows the different spaces to be brought together for communal events.

Confignon picture
Confignon picture
Confignon picture
Confignon picture